Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

RIVER PLATE - ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ - VIDEO




Η Ρίβερ Πλέιτ  είναι αθλητικό σωματείο της Αργεντινής με έδρα το Νούνιεζ, προάστιο του Μπουένος Άιρες.
Καλλιεργεί τα δημοφιλέστερα ομαδικά αθλήματα στη χώρα , είναι όμως γνωστή αποκλειστικά για την ποδοσφαιρική της ομάδα, πυ αγωνιζεται  στο Πρωτάθλημα  Αργεντινης  με 36 κατακτήσεις και επίσης κάτοχο τριών Κόπα Λιμπερταδόρες και ενός Διηπειρωτικού Κυπέλλου.
Ο σύλλογος ιδρύθηκε το 1901 στη γειτονιά Λα Μπόκα της αργεντίνικης πρωτεύουσας. Ρίβερ Πλέιτ είναι η αγγλική ονομασία του ποταμού Ρίο ντε λα Πλατα, στις όχθες του οποίου είναι κτισμένο το Μπουένος Άιρες. Δεν είναι εξακριβωμένο γιατί επιλέχθηκε αυτή η εκδοχή αντί της αυθεντικής ισπανικής - κατά την κυρίαρχη αντίληψη, οφείλεται σε κάποιον απ' τους ιδρυτές του συλλόγου, ο οποίος έμαθε ποδόσφαιρο παρακολουθώντας Άγγλους ναύτες να παίζουν στην προκυμαία του τοπικού παραποτάμιου λιμανιού, δίπλα σε κιβώτια που έγραφαν River Plate.


Κάποια στιγμή μετακόμισε σε άλλη συνοικία, το Παλέρμο, για να εγκατασταθεί τελικά μόνιμα στο βόρειο προάστιο Νούνιες το1923. Τρία χρόνια νωρίτερα είχε κατακτήσει το πρώτο της πρωτάθλημα, το οποίο όμως δεν εγγράφεται στις επίσημες στατιστικές, όπως όλες οι διοργανώσεις της ερασιτεχνικής περιόδου (έως το 1931).
Οι (  Εκατομυριούχοι -  Los Millonarios)  εγκαινίασαν το νέο προπονητικό κέντρο και σας το παρουσιαζουμε μέσα από ένα υπέροχο video. 



ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO 


Δεν υπάρχουν σχόλια: