Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

ΚΥΜΗ - ΚΟΡΟΙΒΟΣ 93 - 70



Μεγάλη σε έκταση και σε σημασία νίκη για την Κύμη και ταυτόχρονα ιστορική καθώς ήταν η πρώτη της ομάδας στην Α1.
Η ομάδα του Μπρατσιάκου παίζοντας πολύ καλό μπάσκετ επικράτησε με 93-70 τον Κόροιβο δείχνοντας πως φέτος μπορεί να πετύχει πολλά.
Ρεσιτάλ ευστοχίας έξω από τη γραμμή του τριπόντου για την Κύμη με 15/29  και συνολικά άκρως πειστική εμφάνιση που δίνει υποσχέσεις για τη συνέχεια…


Το συνεργείο της ΔΕΗ ήρθε εσπευσμένα στο κλειστό Κανήθου στο ημίχρονο λόγω της πτώσης τάσης του ρεύματος με σκοπό να αποκαταστήσει τη βλάβη, αλλά τα φώτα φρόντισαν να τα…αλλάξουν οι παίκτες του Μπρατσιάκου που με σούπερ εμφάνιση και βομβαρδισμό έξω από τη γραμμή του τριπόντου, συνέτριψαν τον Κόροιβο Αμαλιάδας με 93-70.
Οι νεοφώτιστοι ήθελαν αυτή τη νίκη και συνήθως όπως κάνουν τα τελευταία 6 χρόνια όταν θέλουν κάτι το πετυχαίνουν…
Όχι μόνο πήραν τη νίκη, αλλά κατάφεραν να κατακτήσουν και μια πολύ σημαντική διαφορά στο σκορ που μπορεί ενδεχομένως να πάιξει το ρόλο της στο μέλλον. Και λέμε ενδεχομένως γιατί με το πρόσωπο που παρουσίασε σήμερα η Κύμη δεν είναι για το γκρουπ των ομάδων της Αμαλιάδας αλλά για πολύ ψηλότερα.
Η παίκτες του Μπρατσιάκου σήμερα έβλεπαν το καλάθι σαν…βαρέλι.
Ξεκίνησαν με 6/8 τρίποντα ξεφεύγοντας με το καλημέρα στο σκορ, με τον Τουντζιαράκη να βάζει το κερασάκι στην τούρτα με τι άλλο, σουτ τριών πόντων έκλεισαν το πρώτο 10λεπτο μπροστά στο σκορ με 31-18 και όταν η ομάδα της Αμαλιάδας μείωσε στο ημίχρονο σε 45-36 φρόντισαν να απαντήσουν και πάλι με το γνωστό νόμισμα.
Συνήθως οι διακοπές ευνοούν τις ομάδες που είναι πίσω στο σκορ αλλά αυτό δεν ισχύει για την Κύμη.
Ξεκίνημα με 5/5 τρίποντα και…άντε γεια!
Με επιμέρους σκορ 31-14 η τρίτη περίοδος τελείωσε με 76-50 και η δ” περίοδος είχε απλά διαδικαστικό χαρακτήρα.
Η Κύμη ήθελε και μπόρεσε να διατηρήσει τη διαφορά σε υψηλά επίπεδα για να πάρει τελικά τη νίκη με 93-70.
Τα 15/29 τρίποντα είναι αναμφίβολα το σημείο αναφοράς του αγώνα, ο Κόροιβος έδωσε τα σουτ στην Κύμη, ο Μπρατσιάκος το ήξερε, είχε δουλέψει πάνω σε αυτό το κομμάτι και τελικά δικαιώθηκε από τις επιλογές των παικτών του, στους οποίους και ιδίως στους Έλληνες έβγαλε το καπέλο στη συνέντευξη τύπου.
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 31-18, 45-36, 76-50, 93-70.
ΚΥΜΗ SEAJETS (Μπρατσιάκος): Αμπντούλ-Αλίμ, Τσούπκοβιτς 19 (7ρ.), Σταμάτης 11, Μόργκαν 14 (7ρ., 4ασ.), Ελ-Αμίν 16 (6ασ.), Τουντζιαράκης 8, Σχίζας 4, Σιγκούνας, Κατράνας 4, Τζόλος 3, Κωνσταντακόπουλος 3, Πάλμπλαντ 11.
ΚΟΡΟΙΒΟΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ (Καλαμπάκος): Γκότσερ 11, Μιχάλογλου 2, Χατζηνικόλας 6 (8ρ., 6ασ.), Ρίτσαρτ 8, Χολ 16, Μπράουν 19 (6ασ., 6λ.), Σαχπατζίδης 6, Σπυριδωνίδης 2, Αποστολίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: