Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

Ο Ολυμπιακός τη νίκη η Κύμη τις εντυπώσεις (72-90)!




Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΕΡΑΣΕ ΝΙΚΗΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΥΜΗ ΜΕ 90-72 ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΓΙΑ 30′ ΛΕΠΤΑ! ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΤΩΝ ΓΗΠΕΔΟΥΧΩΝ Ο ΜΟΡΓΚΑΝ ΜΕ 29 ΠΟΝΤΟΥΣ.

Ο νικητής σήμερα ήταν λίγο-πολύ γνωστός, με τον Ολυμπιακό να είναι το απόλυτο φαβορί και να το επιβεβαιώνει πάνω στο παρκέ επικρατώντας της Κύμης με 90-72 με τους γηπεδούχους όμως να είναι άκρως ανταγωνιστικοί για 30′ έχοντας τον Ολυμπιακό από κοντά στο σκορ…
Η ομάδα του Μπρατσιάκου μόνο χαμένη δεν πρέπει να θεωρείται.
Πρώτον, γιατί δεν το παράτησε το ματς, παλεύοντας μέχρι εκεί που μπορούσε για το καλύτερο δυνατό.



Δεύτερον, γιατί ικανοποίησε και με το παραπάνω τους περίπου 1500 θεατές που κατέκλυσαν το κλειστό της Κανήθου, δείχνοντας για μια ακόμα φορά πως μπορεί και παίζει καλό μπάσκετ, οπότε αξίζει ακόμα μεγαλύτερης συμπαράστασης σε αγώνες με ομάδες που δεν έχουν το άστρο του Ολυμπιακού, αλλά που είναι άκρως ανταγωνιστικές για τους νεοφώτιστους και για το στόχο τους στη φετινή παρθενική τους συμμετοχή στην Α1.
Τρίτον, γιατί έγινε αρωγός για μια σπουδαία προσπάθεια φιλανθρωπικού χαρακτήρα, με το “4ο Basket Αγάπης” να ολοκληρώνεται με απόλυτη επιτυχία στη Χαλκίδα.
Στα του ματς τώρα.
Η Κύμη αποδείχθηκε “σκληρό καρύδι” για τους πρωταθλητές που ιδίως στο πρώτο ημίχρονο τα βρήκαν σκούρα.
Και μπορεί το μπάσκετ να είναι ομαδικό άθλημα αλλά τη διαφορά για την Κύμη την έκανε ο ο δικός της…Τζόρνταν ο Μόργκαν!
Ο Αμερικάνος σέντερ έκανε πράγματα και θαύματα στο πρώτο ημίχρονο πετυχαίνοντας σε αυτό το διάστημα 20 πόντους (!) έχοντας παράλληλα και 7 ριμπάουντ!
Η Κύμη ξέφυγε ακόμα και με +4 (17-13) ο Ολυμπιακός με τρίποντα στη β” περίοδο πήρε προβάδισμα με +9 (35-44) αλλά και πάλι η Κύμη επέστρεψε μειώνοντας σε 45-46.
Στο β” ημίχρονο ο Ολυμπιακός έπαιξε καλύτερη άμυνα, ο Μόργκαν κουράστηκε όπως ήταν φυσιολογικό μην έχοντας τη βοήθεια του πολύτιμου Τουντζιαράκη που ήταν εκτός αποστολής λόγω ίωσης και οι “ερυθρόλευκοι” πήραν σιγά-σιγά μια διαφορά στο σκορ την οποία αύξησαν μετά το 30′ φτάνοντας στο τελικό 90-72.
Μια διαφορά 18 πόντων που σίγουρα δεν είναι αντιπροσωπευτική για την εικόνα του αγώνα με την Κύμη να κερδίζει τις εντυπώσεις…
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 23-24, 45-46, 59-63, 72-90.

http://eviabasket.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: