Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017

ΑΕ ΙΣΤΙΑΙΑΣ


Πνέει τα λοίσθια η ΑΕ Ιστιαίας

Χωρίς προπονητή, ποδοσφαιριστές και ουσιαστικά διοίκηση θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο έως απίθανο να πάρει μέρος στο πρωτάθλημα της Γ΄ εθνικής.

Πέντε ημέρες πριν τη λήξη των δηλώσεων συμμετοχής στη Γ΄ εθνική η κατάσταση στην ΑΕ Ιστιαίας εξακολουθεί να παραμένει τραγική. Με έμψυχο δυναμικό που ακόμα και η έκφραση "τρεις και ο κούκος" είναι υπερβολική για να το περιγράψει (Τόουφρε και Μπιμπάι έχουν απομείνει και αυτούς  ο Γιάννης Αναγνώστου ψάχνει εναγωνίως να τους ξεπουλήσει), χωρίς προπονητή και με διοίκηση της οποίας τα περισσότερα μέλη έχουν δηλώσει παραιτήσεις , μοιάζει με πλοίο που οδεύει ολοταχώς για τα βράχια. 

Πλέον ακόμα κι ένα θαύμα ίσως δεν  ικανό να αντιστρέψει τη κατάσταση η οποία μοιάζει ήδη δρομολογημένη. Ακόμα και ο "διακόπτης να γυρίσει" στο μυαλό του "ισχυρού άνδρα" όπως πρόσταζε να τον προσφωνούν ο χρόνος είναι σχεδόν αδύνατο να αναπληρωθεί.

Ο Γιάννης Αναγνώστου κατάφερε να ανοίξει τόσα μέτωπα που ούτε ο Ερντογάν δεν μπόρεσε. Τα έσπασε με την ΕΠΣ Εύβοιας από την οποία έχει λάβει πολύ σημαντική βοήθεια. Έκανε εχθρό τον Θανάση Γουρνά έναν προπονητή πιστό στρατιώτη του συλλόγου που ανέβασε την ομάδα στη Γ΄εθνική. Τα έβαλε με φιλάθλους και μέλη του ΔΣ αλλά και όποιον θα μπορούσε να έχει σύμμαχο του.  Σε λίγο καιρό θα βρει απέναντι του ακόμα και τα ΜΜΕ που τον προσκυνούσαν.  

Η πιθανή απουσία της Ιστιαίας θα είναι αρνητική και για τις άλλες δυο ομάδες του νομού σε αρκετά επίπεδα. Το θέμα επηρεάζει και την Α΄ κατηγορία της ΕΠΣΕ καθώς οι δευτεραθλητές της Β΄ περιμένουν να μάθουν αν θα μπορέσουν να διεκδικήσουν την άνοδο μέσω μπαράζ κάτι που θα συμβεί αν η Ιστιαία δηλώσει συμμετοχή στη Γ΄ εθνική κατηγορία  τη Β΄ ή τη Γ΄ ΕΠΣΕ.

Πάντως σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα και τη (μη) κινητικότητα στη βόρεια Εύβοια υπάρχει ακόμα και το ενδεχόμενο της διάλυσης του συλλόγου.


Γιώργος Γιωτας 

Δεν υπάρχουν σχόλια: