Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

Ο ΒΡΑΚΑΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ


Σε έξαλλη κατάσταση ο πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου κ. Βράκας απαντά στα όσα δήλωσε ο πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Ε. Γιάννης Παπακωνσταντίνου στον Εύριπο 90fm και στην εκπομπή της Έφης Ντίνη  "Τάδε Έφη".
Αναλυτικά τα όσα είπε:
"Καλά θα κάνει ο κ. Παπακωνσταντίνου να "μαζευτεί", να κοιτάξει τα της Ενώσεώς του κι από κει και πέρα ο σύλλογος είναι επιστημονικός σύλλογος και δεν ασχολείται με τέτοιες αηδίες που λέει ο κ. Παπακωνσταντίνου. Ο ιατρικός σύλλογος δεν "καρφώνει", ο ιατρικός σύλλογος ότι είναι να κάνει το κάνει υπηρεσιακά. Έχει ενημερωθεί και η Ε.Π.Σ.Ε. όπως και η Ένωση Διαιτητών, όπως και η εισαγγελία της Εύβοιας, ότι εάν συμβεί το παραμικρό ατύχημα, εμείς θα προσφύγουμε. 



Αυτό το έχουμε κάνει. Αλλά όχι ότι εμείς στέλνουμε "καρφωτά" τον έναν και τον άλλον εκεί πέρα να κάνει έλεγχο για το αν είναι γιατροί ή όχι. Μπορεί να πήγαν άνθρωποι να έχουν κάνει αυτό το πράγμα που να είχανε ίσως έννομα συμφέροντα, αλλά όχι βεβαίως ο ιατρικός σύλλογος. Ο ιατρικός σύλλογος είναι επιστημονικός σύλλογος είναι σοβαροί άνθρωποι κι από κει και πέρα να αφήσει ο κ. Παπακωνσταντίνου ότι θα μπαίνουν οι διασώστες. Με ενημέρωσαν πριν από λίγο, αυτό που μου λέτε και είμαι πολύ εκνευρισμένος διότι θα μπορούσε να μας πει επιτέλους μία φορά να μας πει τι θέλει ο κ. Παπακωνσταντίνου. Εμείς θέλουμε να υπάρχει κάλυψη υγειονομική στα γήπεδα. Οι αθλητές να κινδυνεύουν όσο γίνεται λιγότερο, διότι κινδυνεύουν. Κάνουν ένα αντρικό άθλημα και κινδυνεύουν, αλλά και στο γυναικείο ποδόσφαιρο κινδυνεύουν. Από κει και πέρα ναι έχουμε πάει και στον εισαγγελέα και θα ξαναπάμε στον εισαγγελέα αν συμβεί το παραμικρό ότι δεν υπάρχει γιατρός στο γήπεδο. Ξεκάθαρα πράγματα...
Δεν μπορεί να πηγαίνει ένας και να κάνει το διασώστη και να έχει κάνει δύο ώρες σεμινάριο κάπου...
Ξέρετε κάτι να σας πω ορισμένα πράγματα. Ο κ. Παπακωνσταντίνου ζητάει να πηγαίνει ο γιατρός στο γήπεδο να κάθεται δυο τρεις ώρες πόσο χρειάζεται εκεί πέρα, γιατί κι εγώ παλιά πήγαινα στα γήπεδα και η αμοιβή του να είναι 20 ευρώ. Δηλαδή αφαιρώντας την φορολογία και την ασφαλιστική του κάλυψη θα του μένουν 5-6 ευρώ, το 1/3 το 30%. Δηλαδή να πάρει μία πορτοκαλάδα. Αυτή θέλει να είναι η αμοιβή του γιατρού ο κ. Παπακωνσταντίνου. Αυτά τα πράγματα δεν ευσταθούνε, όταν η ίδια η Ε.Π.Ο. η ίδια η Πολιτεία έχει επιβάλλει πρόστιμο στην ποδοσφαιρική ομάδα, το ποσό των 300 ευρώ, αν δεν υπάρχει γιατρός. Των 300 ευρώ παρακαλώ και δεν ξέρω αν ήταν κι ο κ. Παπακωνσταντίνου στο συμβούλιο της τότε Ε.Π.Ο. όταν τα ψηφίσανε αυτά τα πράγματα. Αλλά δεν έχει απαίτηση ο γιατρός να πάει με 20 ευρώ και βεβαίως η πρόταση η δικιά μας, του ιατρικού συλλόγου, ήταν ο γιατρός να πάρει με δελτίο παροχής υπηρεσιών 100 ευρώ, από τα οποία θα του μείνουν 40. Πώς θεωρεί ο κ. Παπακωνσταντίνου ο γιατρός να πάρει μία πορτοκαλάδα ή με 5 ευρώ στην τσέπη του;".
Σχετικά με τη λίστα των ιατρών η απάντηση του κ. Βράκα ήταν:
"Απάντηση του δόθηκε. Του δώσαμε  όλο το σάιτ του ιατρικού συλλόγου, όλης της Εύβοιας, γιατί δεν μπορεί ο γιατρός της Χαλκίδος να πάει ας πούμε σε έναν αγώνα της Αιδηψού ή της Καρύστου και τα κατά τόπους ποδοσφαιρικά σωματεία θα απευθυνθούν στους γιατρούς της περιοχής τους αν θέλουν να πάνε. Τι  να του δώσουμε, δηλαδή ότι ο Βράκας θέλει να πάει γιατρός στην Κάρυστο; Αν είναι δυνατόν. Του δώσαμε όλο το σάιτ των ιατρών του ιατρικού συλλόγου όλης της Εύβοιας".
Σχετικά με τον ΚΑΠ, που αναφέρει μόνο αν δεν υπάρχει γιατρός, τότε μπορεί το εκάστοτε σωματείο να απευθυνθεί σε νοσηλευτή ή διασώστη.
"Εγώ έχω καταγγελία ότι υπήρχε γιατρός στις κερκίδες του γηπέδου του κάθε χωριού κι αυτοί πάνε να βάλουν διασώστη. Γιατί έχουν να κάνουν με καταγγελία που έχουμε μέλη του συλλόγου.
Έχουμε δώσει το σάιτ του ιατρικού συλλόγου, με τους 700 γιατρούς που έχει περίπου η Εύβοια κι από κει και πέρα το σωματείο της Αιδηψού, το σωματείο του Μαντουδίου, δεν ξέρω από κάποιο άλλο χωριό θέλει, θα απευθυνθεί στους τριγύρω γιατρούς ή στα κέντρα υγείας της περιοχής κι όποιος θέλει να πάει. Εμείς δεν έχουμε καμία αντίρρηση αν θέλει κάποιος να πάει και οικειοθελώς. Αλλά όχι να πάρει το εξευτελιστικό ποσό των 20 ευρώ που θέλει ο κ. Παπακωνσταντίνου. Όταν η Ε.Π.Ο. επέβαλε σας το ξαναλέω και έχει σημασία, πρόστιμο στην ποδοσφαιρική ομάδα 300 ευρώ, επειδή δεν είχε γιατρό και δεν έγινε ο αγώνας. Δηλαδή 300 ευρώ να πάρει η Πολιτεία και ο γιατρός να πάρει 20".
Σχετικά με τους διασώστες αν μπορούν να αντεπεξέλθουν  στην περίθαλψη των αθλητών κατά τη διάρκεια του αγώνα και σχετικά αν είναι του ΕΚΑΒ ή και τα διάφορα σεμινάρια.
"Μπορεί οι ικανοί διασώστες με την πλήρη όμως μόρφωση που έχουν να μπορούν να ανταποκριθούν. Εμείς δώσαμε 700 ονόματα κι όχι 5-10, για να κάνουν τη δουλειά τους. Αν δεν βρουν γιατρό ας πάρουν διασώστη. Το κάθε σωματείο μπορεί να πάρει διασώστη αν δεν βρει γιατρό.
Εμείς δώσαμε γραμμή στα μέλη μας ότι θα παίρνεται 100 ευρώ σε κάθε παιχνίδι. Δεν είναι απαραίτητο να το δεχτούν γιατί μπορεί εγώ να θέλω να πάω στο χωριό και να βοηθήσω το σωματείο αφιλοκερδώς. Υπάρχει πάρα πολύ εθελοντική εργασία και ιδίως από γιατρούς. Αλλά όπως θα ξέρετε κι εσείς, ξέρω κι εγώ από πληροφορίες που έχουμε, γιατί όλα τα σωματεία είναι ερασιτεχνικά όλοι κάτι δίνουν κάποιο χαρτζιλίκι στους ποδοσφαιριστές. Αλλά δεν έχουν να δώσουν 100 ευρώ στον γιατρό του αγώνα να του μείνει και του γιατρού 40 ευρώ για τις 3 ώρες που θα μείνει εκεί πέρα.
Ο καθένας μπορεί να πάει αφιλοκερδώς είναι στη διακριτική ευχέρεια του καθενός. Πόσους ποδοσφαιριστές μπορεί να χρηματίσει μία ομάδα; Δηλαδή για τον ποδοσφαιριστή της φτάνουν και περισσεύουν; 
Με ομόφωνες αποφάσεις του συλλόγου, είπαμε μακάρι να μην συμβεί τίποτα σε κανένα γήπεδο. Από κει και πέρα έχουμε ενημερώσει όλες τις υπηρεσίες, είμαστε σε συνεννόηση με το νομικό μας σύμβουλο κι από κει και πέρα θα δούμε τι θα γίνει. Μακάρι να μη συμβεί τίποτα.
Είμαστε σοβαροί τώρα; Ένας ιατρικός σύλλογος να κάνει κάρφωμα; Ούτε εμείς το ξέραμε το σκηνικό της Γυμνού και της  Ερέτριας. Εγώ γενικώς καταδικάζω το κάρφωμα. Κάποιος προφανώς το κατήγγειλε. Ενδεχομένως να είχε κι έννομο συμφέρον να το καταγγείλει, να πούνε ρε παιδιά για ελάτε εδώ πέρα. Γιατί ξέρουν τα μέλη μας ότι έχουμε προσφύγει κι έχουμε καταγγείλει τα γεγονότα. Έχουμε ενημερώσει όχι ότι καταγγείλει την εισαγγελία Χαλκίδος . Μπορεί κάποιος γιατρός να έχει καταγγείλει το γεγονός στην αστυνομία ή οπουδήποτε ότι ξέρεις κάτι είμαι γιατρός δεν με φωνάξανε εμένα και πήραν κάποιον νοσηλευτή ή κάποιον νοσοκόμο. Μπορεί να έχει γίνει. Γενικώς σαν ιατρικός σύλλογος είμαστε κατά του κάθε "καρφώματος" να είστε σίγουροι και βεβαίως δεν είναι κανένας σύλλογος σύμφωνος με αυτή την ενέργεια.
Τη δήλωση μας αυτή θα την στείλουμε και στο νομικό μας σύμβουλο για να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες. Απειλές και ιστορίες από κάποιους ανθρώπους, που ενδεχομένως να έχουν ψηφίσει αυτές τις υπέρογκες ποινές στα ερασιτεχνικά σωματεία, δεν μπορεί να πας στους Στρόπονες επειδή δεν πήγε γιατρός, να "φάνε" 300 ευρώ πρόστιμο.
Εάν σταμάταγε ο διαιτητής τον αγώνα κανονικά με βάση τις απόψεις της Ε.Π.Ο. έπρεπε να "φάει" πρόστιμο η ομάδα να διακοπή ο αγώνας εις βάρος της και να πάρει ένα πρόστιμο 300 ευρώ, όπως λέει η Πολιτεία. Αν δεν υπήρχε καθόλου γιατρός δεν θα αναλάμβανε να κάνει  τον αγώνα, ο σωστός διαιτητής, δεν θα αναλάβει την ευθύνη δεν είναι κορόιδο και θα χάσει το χωριό τον αγώνα και θα φάει και το πρόστιμο των 300 ευρώ όπως προβλέπει ο νόμος, η Ε.Π.Ο. η Πολιτεία δεν ξέρω. Αλλά για τον γιατρό δεν έχουν να δώσουν 100 ευρώ για τον αγώνα. Αυτά είναι ευτράπελα δηλαδή το 1/3 δεν μπορούν να το δώσουν, ενώ τα 3/3 τα 300 ευρώ μπορούν να τα δώσουν.
Δεν είναι συντεχνία ο ιατρικός σύλλογος είμαστε επαγγελματίες και πάλι σας λέω ότι ένα επιστημονικός σύλλογος, σοβαρός, δεν ασχολείται με καρφώματα. Ότι έχει να κάνει το κάνει επισήμως. Στέλνει τα χαρτιά επισήμως όπως τα στείλαμε στην Ε.Π.Σ.Ε. στέλνουμε στον σύνδεσμο διαιτητών, τα στείλαμε στην εισαγγελία κι όπου αλλού μας συμβούλεψε ο νομικός μας σύμβουλος.Τα έχουμε κάνει και στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού τα έχουμε στείλει και στο Υπουργείο Αθλητισμού κι όπου αλλού έπρεπε τα στείλαμε τα χαρτιά μας. Να επισημάνουμε κάποια θέματα, διότι αυτό ξέρετε δεν γίνεται μόνο στην Εύβοια. Γίνεται σε όλη την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: