Κυριακή 17 Ιουνίου 2018

ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ - ΚΡΙΜΑ ΤΕΤΟΙΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ


0cover

Το Νησι των Ονείρων βρίσκεται ελάχιστα μακριά από το λιμάνι της Ερέτριας. Είναι ένα νησάκι που καταλαμβάνει 66 στρέμματα γης και εδώ και 12 χρόνια παραμένει αναξιοποίητο, παρατημένο και αφημένο στις ορέξεις του καιρού, αλλά και των περαστικών που θέλουν να σπάσουν και να βανδαλίσουν.
Στα καλά χρόνια, το Νησί των Ονείρων ήταν τουριστικό θέρετρο που μάζευε κόσμο από όλα τα μήκη και τα πλάτη της Ελλάδας και από όλον τον κόσμο. Είχε 52 δωμάτια, 46 μπανγκαλόου, 1 ξωκλήσι, απέραντες εκτάσεις πράσινου και θάλασσας, mini bar, γήπεδο βόλεϊ, τραπέζι μπιλιάρδου, πινγκ πονγκ, μεγάλο parking και όλα τα λούσα για να θεωρηθεί μαγευτικός προορισμός. Τώρα αν περάσεις μια βόλτα το μόνο που θα βρεις είναι σπασμένα τζάμια, βαμμένους τοίχους με σπρέι, σωρό από σκουπίδια και φυλακισμένα σκυλιά. Το μόνο ίσως που δεν άλλαξε είναι η υπέροχη θέα





Συνομιλώντας με ντόπιους, καταλαβαίνεις πως το Νησί των Ονείρων ρημάχτηκε από την οικονομική κρίση. Παλιά πηγαίνανε συνέχεια για να παίξουν, για να περπατήσουν, για να δουν το ηλιοβασίλεμα, τώρα το μόνο που έχει απομείνει είναι συντρίμμια και διαλυμένες πινακίδες, που θυμίζουν στους κατοίκους πως παλιά ήταν ο αγαπημένος τους προορισμός. Τέλος, πολλοί είναι αυτοί που έχουν ενδιαφερθεί για το χώρο, από Έλληνες επενδυτές μέχρι και ξένοι, κανείς όμως δεν έχει καταφέρει να ξεπεράσει τα εμπόδια της γραφειοκρατίας.


Αυτό το διάστημα ο εκπολιτιστικός σύλλογος της Ερέτριας εχει ανοίξει τους χώρους στο Νησί και προσφέρει ντόπια προϊόντα και δίνει λίγο ζωή με εκδηλώσεις μουσικής και διάφορες άλλες προσπάθειες έτσι ώστε να αναβαθμίσει τον χώρο. 
Η κατάσταση στους χώρους είναι απελπιστική και αν δεν γίνει κάτι από πλευράς Δήμου έτσι ώστε να πάρει και πάλι ζωή το Νησί θα γίνει ένας απέραντος σκουπιδότοπος και επικίνδυνος χώρος για όποιον το επισκέπτεται. 
Αν αναλογιστούμε το τι θα μπορούσε να γίνει από πλευράς τουρισμού και επισκεπτών αν υπήρχε ανακατασκευή των κτισμάτων και ανάπλαση του χώρου. Ο Δήμος Ερετριας θα είχε έσοδα και μόνο κέρδη από την εκμετάλλευση του. Νησί Των Ονείρων επίγειος παράδεισος. 






























Δεν υπάρχουν σχόλια: