Τετάρτη 22 Μαΐου 2019

ΓΕΩΡΓΙΑ ΧΑΤΖΗΣΤΑΜΟΥ - ΓΕΦΥΡΑ ΠΡΟΟΔΟΥ & ΕΛΠΙΔΑΣ



H Γεωργία Χατζηστάμου επαγγέλλεται ως λογίστρια – φοροτεχνικός. Είναι μια δραστήρια νέα γυναίκα που αγαπάει πολύ την πόλη της. Θεωρεί τη Χαλκίδα πανέμορφη πόλη η οποία με τους κατάλληλους ανθρώπους μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερη και ποιοτικότερη.

Τι θα έκανες την επόμενη μέρα της εκλογής σου;
Θα φρόντιζα να ασχοληθώ με την ανάπτυξη ποδηλατόδρομων στην πόλη. Είναι πολύ όμορφο να βλέπω τους ποδηλάτες μας να κυκλοφορούν, αλλά, θα ήθελα να γίνεται με ασφάλεια, τόσο για τους ίδιους, όσο και για τα υπόλοιπα αυτοκινούμενα οχήματα. Συνεπώς, μια δράση με στόχο τη σωστή χρήση των ποδηλάτων και παράλληλα την ύπαρξη ποδηλατόδρομων, καθώς και την ενημέρωση των παιδιών γύρω από την ασφάλεια τους είναι από τις δικές μου προτεραιότητες.


Έναν λόγο που αποφάσισες να ασχοληθείς με την τοπική αυτοδιοίκηση;
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι το σπίτι μας, το περιβάλλον στο οποίο δραστηριοποιούμαστε και ζούμε. Έχουμε την τύχη να ζούμε σε μια πανέμορφη πόλη, την οποία και μπορούμε να κάνουμε καλύτερη και ομορφότερη. Θεωρώ ότι με τις ιδέες και την όρεξη που έχω ως νέος άνθρωπος, μπορώ να συμβάλλω ενεργά πλέον, σε αυτή την προσπάθεια.
Στο poll του Ghetto Magazine για το τι λείπει από τη Χαλκίδα, ο κόσμος ψήφισε: α) πάρκινγκ, β) πράσινο γ) καθαριότητα. Βάλ’ τα με τη δική σου σειρά προτεραιότητας.
Περισσότερους χώρους πρασίνου, σε συνεργασία με αρχιτέκτονες και πολεοδόμους, ώστε η πόλη να γίνει πιο ανθρώπινη και αισθητικά ομορφότερη. Εκπόνηση ενός προγράμματος σε συνεργασία με πολεοδόμους, για σωστή διαχείριση χώρων στάθμευσης σε συνδυασμό με κατάλληλες πεζοδρομήσεις. Έχουν γίνει τεράστια βήματα στην καθαριότητα, η πόλη είναι καθαρή, ωστόσο, χρειάζεται να εκσυγχρονίσουμε το σύστημα καθαριότητας, υιοθετώντας τη νέα τεχνολογία.
Ποιος ο λόγος που ο κόσμος απαξιεί για τις δημοτικές εκλογές;
Έχει μείνει ως κατεστημένο ότι υπήρχαν άτομα τα οποία δεν είχαν ιδέες ή όραμα ώστε να υλοποιήσουν για το τόπο, έργα τα οποία είχαμε ανάγκη. Πολλοί νέοι, απαξιώνοντας την πολιτική και κοινωνική κατάσταση, μεταναστεύουν στο εξωτερικό για να βρουν καλύτερες συνθήκες ζωής κι εργασίας. Θεωρώ ότι ως νέα επιστήμονας, επιλέγω να μείνω στον τόπο μου, μπορώ να  συνεισφέρω στην βελτίωση της καθημερινότητας και να θέσω τις βάσεις ώστε η πολιτική να αποτελέσει εφαλτήριο αλλαγής για όλους τους πολίτες, ιδιαίτερα τους νέους, που έχουν όραμα και ζητούν ευκαιρίες στην πόλη που γεννήθηκαν.
Γιατί με τον Χρήστο Παγώνη;
Είναι ο άνθρωπος που ασχολήθηκε με την αναβάθμιση της πόλης μας σε ουσιαστικό επίπεδο. Τρανό παράδειγμα αυτού, η κατοχύρωση της «Τεχνόπολης Ευρίπου», το οποίο και πρόκειται να υλοποιηθεί σε συνεργασία με το ΕΚΠΑ. Επειδή σπούδασα στην πόλη μου, γνωρίζω πολύ καλά πως αυτό το έργο είναι για μένα το σημαντικότερο. Οπότε σε έναν άνθρωπο ο οποίος φρόντισε να δρομολογήσει κάτι τόσο σπουδαίο, το λιγότερο που μπορεί να κάνει κάποιος, είναι να τον στηρίξει.
Γιατί εσένα;
Γιατί όταν είσαι νέος, ονειρεύεσαι έναν καλύτερο κόσμο και δεν περιμένεις τους άλλους να στον κάνουν. Τον δημιουργείς ο ίδιος, μέσα από καθημερινά πράγματα, μικρά, ουσίας, με ποιότητα και ενθουσιασμό. Ό,τι κάνεις με την καρδιά σου, δεν μπορεί να μην είναι αποτελεσματικό. Κι εμένα λοιπόν, γιατί είμαι κομμάτι του τόπου που μεγάλωσα και ό,τι προτίθεμαι να κάνω, θα είναι από καρδιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: