Πέμπτη 9 Μαΐου 2024

Η καρδιά της Ρεάλ Μαδρίτης δε λυγίζει



Και στο τέλος κερδίζει η Ρεάλ Μαδρίτης… Η «βασίλισσα» της Ευρώπης ξανά στον τελικό του Champions League. Με επική ανατροπή στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» και πρωταγωνιστή τον Χοσέλου, επικράτησε 2-1 της Μπάγερν Μονάχου και θα διεκδικήσει τον 15ο τίτλος της κόντρα στην Μπορούσια Ντόρτμουντ.


Ο παίκτης που πέρασε στο ματς στο 81’ ισοφάρισε στο 88’ για τους «μερένχες» και τρία λεπτά μετά έκανε το 2-1 χαρίζοντας στην ομάδα του τη σπουδαία πρόκριση. Σε συνδυασμό με το 2-2 του πρώτου αγώνα, εξασφάλισε τη θέση της στον τελικό του Γουέμπλεϊ.

Το ματς αρχικά βρήκε τη Ρεάλ Μαδρίτης να είναι αυτή που είχε τις μεγάλες φάσεις για να ανοίξει το σκορ και να έχει τις καλύτερες στιγμές για να προηγηθεί στο πρώτο μέρος, κόντρα στην Μπάγερν που απείλησε ουσιαστικά μία φορά. Το 0-0 παρέμεινε στο πρώτο μέρος.

Στο δεύτερο ημίχρονο η «βασίλισσα» συνέχισε να έχει τις καλές φάσεις, όμως η Μπάγερν ήταν εκείνη που με τον εκπληκτικό Αλφόνσο Ντέιβις προηγήθηκε. Ο Καναδός με εξαιρετική ενέργεια και σουτ σκόραρε στο 68’ για το 0-1.

Λίγο αργότερα ο Βαλβέρδε σκόραρε αλλά δόθηκε επιθετικό φάουλ πάνω στον Κίμιχ και το τέρμα ακυρώθηκε. O Βίνι απείλησε στο 83’ αλλά αστόχησε.

Η Ρεάλ Μαδρίτης κατάφερε να βρει το γκολ της ισοφάρισης στο 88’ με τον Χοσέλου να «γράφει» το 1-1, με τρομερό λάθος από τον Μάνουελ Νόιερ

Στο 90’ ο Ντίαζ είδε το σουτ που έκανε να κοντράρει, αλλά η ανατροπή της «βασίλισσας» ήρθε στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων! Ο Ρούντιγκερ έκανε το γύρισμα και ο Χοσέλου και πάλι έκανε το 2-1! Η φάση ελέγχθηκε και το τέρμα μέτρησε κανονικά.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Κάρλο Αντσελότι): Λούνιν, Καρβαχάλ, Ρίντιγκερ, Νάτσο, Μεντί, Τσουαμενί (70' Καμαβινγκά), Κρόος (69' Μόντριτς), Βαλβέρδε (81' Χοσέλου), Μπέλιγχαμ (90'+10' Μιλιτάο), Ροντρίγκο (81' Ντίαθ), Βινίσιους

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ (Τόμας Τούχελ): Νόιερ, Κίμιχ, Ντε Λιχτ, Ντάιερ, Μαζραουί, Πάβλοβιτς, Λάιμερ, Σανέ (76' Κιμ), Μουσιάλα (85' Μίλερ), Γκνάμπρι (27' λ.τρ. Ντέιβις), Κέιν (84' Τσούπο-Μότινγκ).




 

Δεν υπάρχουν σχόλια: