Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Γ. Σ. ΚΥΜΗΣ - ΜΑΡΟΥΣΙ 91 - 59



Ο Γυμναστικός Σύλλογος Κύμης έχει αφήσει το στίγμα του στο φετινό πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής, καθώς έχει εντυπωσιάσει τους πάντες με την απόδοση και την εκπληκτική πορεία του που τον έχει φέρει μια ανάσα από την Α2! Εξαίρεση αποτέλεσαν μόλις δύο αναμετρήσεις του, αυτή με το Μαρούσι στον πρώτο γύρο και αυτή με τον Φάρο την προηγούμενη αγωνιστική, όπου και γνώρισε τις μοναδικές του ήττες. Οπότε το παιχνίδι με το Μαρούσι στο κλειστό της Κύμης ήταν πολύ σημαντικό, αφού ο Γυμναστικός ήθελε να επιστρέψει άμεσα στις νίκες παίζοντας καλό μπάσκετ, αλλά και να πάρει μια άτυπη «εκδίκηση» από τον αντίπαλο του! Τελικά η ομάδα του κόουτς Μπρατσιάκου ανταποκρίθηκε πλήρως σε αυτές τις προσδοκίες, επικρατώντας εύκολα με 91-59, έχοντας πολύ καλή απόδοση στο μεγαλύτερο κομμάτι του παιχνιδιού!

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τον Γιάννη Κακιούζη να κάνει την επανεμφάνιση του μετά από τον τραυματισμό που τον είχε αφήσει εκτός στα τελευταία παιχνίδια. Μετά από λίγα λεπτά όμως ο σέντερ της Κύμης αισθάνθηκε ξανά ενοχλήσεις, αποσύρθηκε στον πάγκο και δεν ξαναμπήκε στο παρκέ μέχρι το τέλος του ματς. Να σημειώσουμε εδώ ότι εκτός λόγω ενοχλήσεων ήταν και ο Σιαμανδούρας, ενώ ο Μιλόσεβιτς δεν έπαιξε καθόλου εξαιτίας ενός τραυματισμού που «κουβαλούσε» από το παιχνίδι του Κερατσινίου. Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό ότι ο ΓΣ Κύμης κατάφερε να νικήσει τόσο εύκολα, παρά τα προβλήματα του και αυτό δείχνει την πληρότητα του και την συνοχή που έχει σαν σύνολο.
Μετά το πρώτο τζάμπολ ο Γυμναστικός προηγήθηκε γρήγορα με 5-0 με μία βολή του Κακιούζη και 4 πόντους από τους Παπαντωνίου και Γκιζόγιαννη. Η απάντηση του Αμαρουσίου ήρθε με δύο δίποντα του Μίχαλου που έφεραν την διαφορά στην ελάχιστη τιμή της για τελευταία φορά στο ματς. Οι παίκτες της Κύμης επέβαλαν τον ρυθμό τους, έπαιξαν πολύ γρήγορα στην επίθεση και έκλεισαν το δεκάλεπτο προηγούμενοι με 28-18. Σε αυτό το διάστημα ο Γκιζόγιαννης είχε προλάβει να δείξει ότι είναι σε εξαιρετική μέρα, αφού είχε ήδη 13 πόντους, ενώ από την άλλη για το Μαρούσι ο Κουπίδης και ο Μίχαλος είχαν σημειώσει όλους τους πόντους της ομάδας τους, ο πρώτος είχε 11 και ο δεύτερος 7!
Στις αρχές της 2ης περιόδου ο Λόλας με καλάθι και φάουλ και ο Κολώκας με δίποντο έφεραν την διαφορά στους 15 πόντους (33-18)! Το σερί αυτό έσπασε με δύο βολές του Τσακίρη, ενώ το πρώτο εντός παιδιάς καλάθι του Αμαρουσίου σε αυτό το δεκάλεπτο σημειώθηκε από τον Αγγελόπουλο τρία λεπτά μετά την έναρξη του(35-22). Σε εκείνο το χρονικό σημείο οι φιλοξενούμενοι έκαναν ένα σερί 0-9 υπέρ τους και μείωσαν στους 6(35-29), με τον Σκουλούδη να δίνει με δίποντο επιθετική ανάσα στην ομάδα του. Τελικά το ημίχρονο έκλεισε με 45-37, με τους Γκιζόγιαννη και Κουπίδη να δίνουν επιθετικό ρεσιτάλ, έχοντας 17 και 18 πόντους αντίστοιχα.
Με την έναρξη του 2ου ημιχρόνου ο Τσακίρης με μία βολή μείωσε στους 7, αλλά οι Λόλας και Κολώκας ξαναέφεραν την διαφορά στους 11(49-38) Διαδοχικά δίποντα από τους Μίχαλο, Γκιζόγιαννη και Τσακίρη έκαναν το 51-42, με ένα τρίποντο του Κατράνα στο 54-42 να είναι η απαρχή ενός επιμέρους 15-6 υπέρ των γηπεδούχων. Με αυτόν τον τρόπο διαμορφώθηκε το 66-48 του 3ου δεκαλέπτου, με το παιχνίδι να έχει επί της ουσίας κριθεί και το ζητούμενο να είναι η τελική διαφορά. Αυτό έγινε ξεκάθαρο στο ξεκίνημα της 4ης περιόδου, όταν ο Γυμναστικός με 12 αναπάντητους πόντους έφτασε την διαφορά στο +30(78-48). Το Μαρούσι σημείωσε τους πρώτους πόντους του στο δεκάλεπτο 5 λεπτά πριν την λήξη του με τρίποντο του Κουπίδη, αλλά ένα 7-0 των γηπεδούχων έκανε το 85-51. Τα επόμενα λεπτά ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, με το τελικό σκορ να διαμορφώνεται στο 91-59. Πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης ήταν ο Γκιζόγιαννης που έβαλε 31 πόντους, ενώ πολύ καλός ήταν ο Κολώκας με 13. Για το Μαρούσι εντυπωσιακό ήταν ότι οι Κουπίδης, Μίχαλος και Τσακίρης σημείωσαν μαζί τους 55 από τους 59 πόντους της ομάδας τους!
Την επόμενη εβδομάδα ο ΓΣ Κύμης φιλοξενείται στον Χολαργό από την τοπική ομάδα για την 23η αγωνιστική του πρωταθλήματος, στο προτελευταίο εκτός έδρας παιχνίδι του στην σεζόν. Ο Χολαργός μάχεται για να παραμείνει στην κατηγορία και είναι φορμαρισμένος τις τελευταίες εβδομάδες. Ακολουθούν δύο σερί εντός έδρας ματς με τον Αμύντα και τον Δούκα, ενώ την τελευταία αγωνιστική η ομάδα μας πάει στην Κρήτη για να παίξει με το Ηράκλειο, στο παιχνίδι που ελπίζουμε να είναι το αποχαιρετιστήριο μας στην Β΄Εθνική!

Φύλλο Αγώνα
22η Αγωνιστική
ΓΣ Κύμης-Μαρούσι
Τελικό αποτέλεσμα: 91-59
Δεκάλεπτα: 28-18, 17-19, 21-11, 25-11
Διατητές: Καλογερόπουλος, Φασόλης
ΓΣ Κύμης(Μπρατσιάκος): Σέττος 3(1), Παπαντωνίου 9, Πανταζής 4, Κατράνας 5(1), Κωνσταντακόπουλος 8(2), Γκιζογιάννης 31(3), Κολώκας 13(2), Λόλας 9, Κακιούζης 5, Ερεβμπεναζιε, Σκουλούδης 4, Μιλόσεβιτς
Μαρούσι(Κεραμιδάς): Γιαννουλακος 2, Τσουπάκης, Τσακίρης 18, Μίχαλος 16(2), Αλεξίου, Κουπίδης 21(5), Παπαδημητρίου, Στράγκας 2, Μαστροκωστόπουλος, Τόλιας, Ορλάντο

Δεν υπάρχουν σχόλια: