Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

"Η Κύμη θα τα καταφέρει"





Eδω και δύο μήνες ο Κώστας Κώτσης ανέλαβε χρέη τζένεραλ μάνατζερ στην Κύμη, μια ομάδα νεοφώτιστη στην Basket League, η οποία πρέπει να κάνει τους κατάλληλους χειρισμούς πια, ώστε να ανταπεξέλθει στο απαιτητικό αυτό πρωτάθλημα τη νέα σεζόν.

Ο ίδιος, άλλωστε, είναι ο κατάλληλος για να την καθοδηγήσει, καθώς έχει συνεργαστεί με πολλές ομάδες της Α1, όπως το Περιστέρι, ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ - η οποία κατέκτησε και το πρωτάθλημα το 2002 - και ο Κολοσσός Ρόδου. Απόρροια της πετυχημένης του πορείας και της μεθοδικής του δουλειάς, ήταν η κλήση του στην Εθνική Ελλάδος, προκειμένου να εκτελέσει τα ίδια καθήκοντα.



Ο κ. Κώτσης μίλησε στο sport-fm.gr για τη νέα του συνεργασία με την ομάδα της Εύβοιας, τις αλλαγές και τα πλάνα του συλλόγου, ενόψει του νέου πρωταθλήματος, την αύξηση των Αμερικανών παικτών από 4 σε 6, στο δεύτερο γύρο, και τα μειωμένα έσοδα της Basket League τη νέα χρονιά.

Επίσης, στάθηκε στην εμπιστοσύνη που απολαμβάνει ο σύλλογος και οι άνθρωποί του από τη διοίκηση Θεοδώρου, από την πρώτη κιόλας μέρα που βρισκόταν στα τοπικά, και εξέφρασε την αισιοδοξία πως ο κόσμος της Χαλκίδας και των γύρω περιοχών θα είναι στο πλευρό της Κύμης και θα τη στηρίξουν, όπως έχουν κάνει ήδη.

Επίσης, αναφέρθηκε και στο νέο κεφάλαιο που άνοιξε στην Εθνική Ελλάδος, με τον ερχομό νέων παιδιών και τόνισε πως είναι θέμα χρόνου να επιστρέψει η «επίσημη αγαπημένη» στις επιτυχίες. Τέλος, σχολίασε και την αμφισβήτηση που δέχεται ο ομοσπονδιακός προπονητής, Φώτης Κατσικάρης.


Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Κώστας Κώτσης στην Κάτια Πετροπούλου και το sport-fm.gr

Για τη νέα του συνεργασία με την Κύμη: «Η Κύμη ήταν πραγματικά μια πρόκληση για μένα. Μια ομάδα, η οποία έχει δείξει δείγματα γραφής στο παρελθόν. Το πιο σημαντικό είναι πως έχει διοίκηση την οικογένεια Θεοδώρου, που τη στηρίζουν από την πρώτη κιόλας μέρα. Υπάρχουν όλες οι προδιαγραφές, όχι μόνο για να σταθεί η Κύμη στην κατηγορία, αλλά και για να έχει μια καλή παρουσία και μια καλή εικόνα».

Για τα «κενά» ή τα προβλήματα που μπορεί να εντόπισε στη νεοφώτιστη αυτή ομάδα στην Α1 και κατά πόσο αυτά άλλαξαν με τη συμβολή του: «Προβλήματα δεν υπάρχουν. Απλά, υπάρχει μια ολόκληρη διαδικασία από ενέργειες, που έχει να κάνει από το πιο απαραίτητο, δηλαδή από τη σύσταση ΚΑΕ, μέχρι την υπογραφή συμβολαίων παικτών. Όμως, το σπουδαιότερο είναι να αλλάξει η νοοτροπία, βασιζόμενη, βέβαια, στις βασικές αρχές του αθλητισμού, και ο τρόπος που λειτουργούσε η ομάδα ως τώρα, γιατί η Α2 με την Α1 δεν έχει καμία σχέση. Είναι πιο επαγγελματικά τα πράγματα και ίσως απαιτούνται και σκληρές αποφάσεις κάποιες φορές».

Για το έντονο στοιχείο των ξένων παικτών πλέον στην Κύμη: «Όπως όλες οι ομάδες στην Α1, έχουμε το δικαίωμα υπογραφής τεσσάρων Αμερικανών και δύο κοινοτικών. Από το δεύτερο γύρο θα αλλάξει αυτό και θα μπορείς να υπογράψεις έξι Αμερικανούς. Όλες οι ομάδες λειτουργούν με αυτόν τον τρόπο. Είναι ένα αναγκαίο «κακό». Από την άλλη, θα πρέπει να γίνουν σωστές επιλογές. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με τους παίκτες που έχουμε επιλέξει ως τώρα και θα το αποδείξουμε και μέσα στο γήπεδο. Είναι πολύ σημαντική, επίσης, και η εμπιστοσύνη που έδειξε και δείχνει η διοίκηση, η οικογένεια Θεοδώρου στον προπονητή, το Βασίλη Μπρατσιάκο για την νέα σεζόν στην Α1. Αναγνωρίζει όλες τις προσπάθειες και όλες τις επιτυχίες των περασμένων χρόνων».

Για την απόφαση στο δεύτερο γύρο οι Αμερικανοί να είναι έξι και κατά πόσο αυτό άλλαξε τα πλάνα της Κύμης: «Ήδη είχαμε υπογράψει τους δύο κοινοτικούς, τον Τσούπκοβιτς και τον Πάλμπλαντ, οπότε δε το σκεφτήκαμε καθόλου. Είχαν ήδη υπογραφεί οι δύο ξένοι».

Για το όνομα του Τόνι Γουντς, που έχει ακουστεί για την ομάδα: «Είναι ένας από τους παίκτες που κοιτάμε. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο. Υπάρχει μια πληθώρα παικτών στο «5», τη θέση του σέντερ, που εξετάζουμε. Το τεχνικό επιτελείο ασχολείται νυχθημερόν με αυτό το ζήτημα και νομίζω ότι τις επόμενες μέρες θα έχουμε κάποια εξέλιξη. Επαναλαμβάνω ότι είναι μια σειρά παικτών, δεν είναι μόνο ο Γουντς. Είναι κι άλλοι που μας ενδιαφέρουν και τους παρακολουθούμε στενά».

Για τα μειωμένα έσοδα στην Basket League: «Δεν έχουμε κάποια επίσημη ενημέρωση ακόμη. Αυτή τη στιγμή ξέρω ότι βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις με χορηγούς - αναφέρομαι στον ΕΣΑΚΕ. Είμαστε σε μια περίοδο επαφών, διαβουλεύσεων και διαπραγματεύσεων, οπότε δεν έχουμε κάτι συγκεκριμένο. Όμως, τα έσοδα είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό στοιχείο στο επαγγελματικό μπάσκετ. Οι χορηγίες κι οι σπόνσορες είναι αναπόφευκτο κομμάτι, όσον αφορά τον επαγγελματικό αθλητισμό. Εμείς κινούμαστε και μόνοι μας, δηλαδή από την άποψη ότι ψάχνουμε μικρούς, μεγάλους, μεσαίους, και από τον ευρύτερο χώρο, χορηγούς. Όπως ξέρετε, η ομάδα θα αγωνίζεται στη Χαλκίδα, που κι εκεί μπορούμε να προσελκύσουμε μια σειρά από χορηγούς».

Για το αν στο τέλος η Κύμη θα καταφέρει να ανταπεξέλθει στην Α1: «Ναι, το πιστεύω ακράδαντα ότι η Κύμη θα τα καταφέρει! Έχουμε μια διοίκηση, την οικογένεια Θεοδώρου, η οποία στηρίζει την ομάδα και το έχει αποδείξει, άλλωστε, αυτό, όλα αυτά τα χρόνια. Έχουμε ένα προπονητικό επιτελείο, το οποίο ξέρει τις δυσκολίες της κατηγορίας και είναι έτοιμο να ανταπεξέλθει. Έχουμε παίκτες, οι οποίοι, είμαι βέβαιος, ότι θα μπορέσουν να ανταποκριθούν. Είμαστε σε μια πόλη, τη Χαλκίδα, η οποία αγαπάει το μπάσκετ και τον αθλητισμό και το απέδειξε και με τις Εθνικές ομάδες αυτό, πάρα πολλές φορές. Το μόνο που μένει είναι να σηκώσουμε τα μανίκια, να μπούμε στο γήπεδο και να δουλέψουμε. Συνεπώς, είμαι 100% βέβαιος ότι θα τα καταφέρουμε».

Για την έδρα, η οποία είναι πλέον στη Χαλκίδα, και τον κόσμο: «Η ομάδα έχει το κοινό της, που γέμιζε ήδη το Κλειστό «Νίκος Μαρίνος», το οποίο, δυστυχώς, δεν πληροί τους όρους και τις προϋποθέσεις για τη συμμετοχή ενός συλλόγου στο πρωτάθλημα της Α1. Γι' αυτό κι έγινε η μεταφορά της έδρας στην Εύβοια, η οποία δεν είναι μακριά. Νομίζω ότι όλος ο κόσμος και της Στερεάς, και γενικότερα της περιφέρειας, αλλά και της Χαλκίδας και της Εύβοιας θα στηρίξει αυτή την προσπάθεια. Άλλωστε, είναι μια ομάδα της περιοχής και το πιστεύω ότι θα στηριχτεί. Έχουμε, δηλαδή, και τις διαβεβαιώσεις απλών ανθρώπων, αλλά και πειστικών παραγόντων, όπως δημάρχων και περιφέρειας. Ο κόσμος θα στηρίξει αυτή την προσπάθεια!».

Για το αν η Εθνική Ομάδα θα καταφέρει να γυρίσει στις επιτυχίες: «Η Εθνική Ομάδα είναι καταδικασμένη να πρωταγωνιστεί. Στόχος, πέρα από τη συμμετοχή, πάντα, στις μεγάλες διοργανώσεις, είναι να φτάσει, κάποια στιγμή, και στα μετάλλια. Είμαι σίγουρος πως θα το πετύχει. Η αρχή έγινε φέτος, με μια ανανέωση που την είδαμε όλοι. Καινούρια παιδιά εμφανίστηκαν με τη φανέλα της Εθνικής. Νομίζω ότι, και άλλα παιδιά που είναι στον προθάλαμο της Εθνικής, αλλά και αυτά, τα οποία βρίσκονται ήδη σε αυτήν, περιμένουν την ευκαιρία τους. Είναι θέμα χρόνου η Εθνική να επιστρέψει στις επιτυχίες».

Για την αμφισβήτηση που δέχεται ο Φώτης Κατσικάρης: «Η μοίρα του προπονητή είναι να δέχεται κριτική και να αμφισβητείται. Καλώς ή κακώς, ο προπονητής, το προπονητικό τιμ, όλοι οι άνθρωποι μιας ομάδας, κρίνονται από το αποτέλεσμα. Το θέμα, όμως, είναι αν μια ομάδα θα δουλέψει σωστά. Και πιστεύω ότι η Εθνική Ομάδα δούλευε, δουλεύει και θα δουλεύει σωστά».


ΠΗΓΗ: sport-fm

Δεν υπάρχουν σχόλια: