Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

Γ. Σ. ΚΥΜΗΣ - ΗΤΤΑ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ



Στο 4 - 4 ανέβηκε με αυτή τη νίκη η ομάδα του Άρη Λυκογιάννη, την ώρα που η Κύμη του Βασίλη Μπρατσιάκου υποχώρησε στο 3-5. Το... πάλεψε για τη μεγάλη ανατροπή η Κύμη, αλλά ο Κολοσσός έμεινε ψύχραιμος στο φινάλε πάιρνοντας τη σημαντική νίκη. 

Με σούπερ άμυνα και καλό παιχνίδι στο transition, ο Κολοσσός προηγήθηκε γρήγορα με 8-0. Ωστόσο, τα τρίποντα από Αντεγκμπόγιε και Τσούπκοβιτς έδωσαν... φόρα στους φιλοξενούμενους, που κατάφεραν να πάρουν και το προβάδισμα μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου (14-16). 





Ο Αντεγκμπόγιε ήταν ο παίκτης που έδινε λύσεις στην Κύμη (19-20), αλλά ακολούθησε black out διαρκείας. Οι Ρέλεφορντ και Ουότσον πήραν... από το χέρι τους Ροδίτες και εκτόξευσαν τη διαφορά (34-20) με σερί 15-0. Το ημίχρονο έκλεισε με τους παίκτες του Λυκογιάννη στο +12 (36-24). 

Ο Ελ-Αμίν μπήκε «ζεστός» στο δεύτερο ημίχρονο και με σερί πόντους μείωσε σε 41-35 για την Κύμη. Ο Κολοσσός ανέβασε ξανά την απόδοσή του, αλλά ο «μπόμπερ» των φιλοξενούμενων ήταν ασταμάτητος (15π.) και η τρίτη περίοδος έληξε με σκορ 49-42. 

Με γρήγορο 0-5, διαμορφώθηκε το 49-47 και το ματς έγινε και με τη... βούλα ντέρμπι. H Κύμη όμως δεν σταμάτησε εκεί και διεύρυνε το σερί της για να προσπεράσει με 49-51. Με σημαντικό τρίποντο, τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη, ο Βασιλόπουλος «έγραψε» το 56-53 και έγειρε την πλάστιγγα υπέρ του Κολοσσού. Οι Χολ και Ρέντικ «καθάρισαν» τελικά το παιχνίδι μέχρι το τελικό 64-54.

O MVP: Σπουδαία εμφάνιση από τον Γιουβόντε Ρέντικ που κυριάρχησε στη ρακέτα, για λογαριασμό του Κολοσσού και τέλειωσε τον αγώνα με 14 πόντους και 12 ριμπάουντ. 

Ο Σκληρός: Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος έδειξε πως το... έχει ακόμη και ήταν καθοριστικός για τους Ροδίτες με 12 πόντους, 7 ριμπάουντ και ένα πολύ κομβικό τρίποντο. Το πάλεψε για την Κύμη ο Ελ-Αμίν με 17 πόντους. 

Ο Αόρατος: Πάρα πολύ άσχημη εμφάνιση από τον Τσαβντάρ Κοστόφ της Κύμης που ήταν άποντος και... απαρατήρητος σε 21' συμμετοχής. 

Ο Πεσμένος: Ο Τζόρνταν Μόργκαν είναι συνήθως το σημείο αναφοράς για την Κύμη, αλλά απέναντι στον Κολοσσό και τον Ρέντικ τα βρήκε... σκούρα μένοντας στους 6 πόντους και τα 5 ριμπάουντ. 

Η Στιγμή: Με το σκορ στο 53-53 και τέσσερα λεπτά να απομένουν για τη λήξη, ένα άμεσο τρίποντο του Βασιλόπουλου και ένα έμμεσο από τον Χολ διαμόρφωσαν το 59-53 και ουσιαστικά «καθάρισαν» την υπόθεση για τους Ροδίτες. 

Η Γκέλα: Η Κύμη έφερε το ματς στα ίσα (53-53), αλλά από εκείνο το σημείο και μετά δεν διαχειρίστηκε καθόλου καλά την κατάσταση πετυχαίνοντας μόλις ένα πόντο μέχρι το άκουσμα της κόρνας. 

Η Εξέδρα: Αρκετός κόσμος και όμορφη μπασκετική ατμόσφαιρα στο Βενετόκλειο, με τον κόσμο του Κολοσσού να φεύγει τελικά χαμογελαστός. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: